Behandeling

Tijdsduur 
60 minuten € 45,00

Het eerste consult voor de Tuina Massage Therapie begint met een uitgebreid intakegesprek aan de hand van een vragenlijst en een pols- en tongdiagnose volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde. We inventariseren je klacht(en) en je gezondheid in het algemeen. Dankzij deze uitgebreide kennismaking kan er een diagnose gesteld worden en wordt een behandelplan opgesteld. Na de intake bekijken we samen wanneer we starten met de eerste behandeling. De duur van dit consult is doorgaans 60 minuten. Vervolgbehandelingen variëren van 50 minuten tot 60 minuten

Voorafgaand aan een behandeling is het van belang om niet te zwaar te tafelen of juist honger te hebben. Graag op de dag van het consult niet de tong poetsen en vlak voor de afspraak geen koffie drinken, drop eten of andere zaken die de tong sterk kleuren; dit om een goede tongdiagnose te kunnen stellen. Bij de massage therapie behandel ik vaak het gehele lichaam. Ik dek de bloot gekomen gedeelte van het lichaam af met mijn eigen handdoeken. Omdat bij acupunctuur de acupunctuurpunten zich over je hele lichaam bevinden is het handig om gemakkelijke, loszittende kleding te dragen zodat ik gemakkelijk bij je armen, benen, rug en buik kan.

Drink na afloop voldoende water om alle vrijgekomen afvalstoffen snel af te voeren. Hoeveel behandelingen zijn er nodig?  Omdat ieder mens uniek is en zijn eigen genezingsproces doormaakt is het moeilijk van tevoren vast te stellen hoeveel behandelingen er nodig zullen zijn om de klacht(en) te verhelpen of te verbeteren. In de regel zal een acute klacht sneller te verhelpen zijn dan een chronische klacht. Na 3-5 behandelingen bespreken we de voortgang en ontwikkeling en stellen we zo nodig het behandelplan bij.